úterý 01. března 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Daniel Huf: Každé utkání jsou pro mě cenné zkušenosti

Do brány naskočil poprvé od venkovního zápasu v Karlových Varech, kde střídal Libora Kašíka. Dvoutýdenní pauza ale na Danielu Hufovi znát nebyla, třiceti zákroky držel Berany v duelu se Spartou Praha nad vodou. Nakonec ale Zlín v omlazené sestavě kapituloval a prohrál 2:3. „Každé utkání jsou pro mě cenné zkušenosti. Proti Spartě a v oslabené sestavě to bylo k nezaplacení,“ řekl Huf.

Soupeř si dnes těsnou výhru zasloužil, že?

Sice jsme prohráli, ale uhráli jsme dobrý výsledek. Celou dobu jsme Spartu trápili a hráli s nimi vyrovnaný zápas. Kluci drželi box v obraně, obranná hra byla výborná. Měli jsme i nějaké šance a závěr jsme zdramatizovali, takže diváci si to museli užívat.

Kdy jste se dozvěděl, že díky Kašíkově odchodu do Finska dochytáte základní část jako jednička?

Celý dnešek byl pro mě hektický. Ráno jsem zjistil, že Kaša odchází a já půjdu do brány. Ale čekal jsem, že když už nemáme šanci se zachránit, tak nějaký zápas dostanu. Normálně jsem se připravil.

Tým byl oslabený a v sestavě s pěti juniory, ale poradil si dobře, že?

Věřil jsem jim, v juniorce máme kvalitní hráče. Dnes to ukázali. Nikdo nám moc nevěřil a lidi si mysleli, že dostaneme debakl. Ovšem potvrdilo se, že tým má kvalitu a se Spartou jsme hráli vyrovnaný duel. Musím kluky z juniorky pochválit.

Do utkání jste šli s jistotou sestupu. Jak jste to vnímali?

Člověk je zklamaný, ale já to beru tak, že jsem v sezoně nedostal tolik prostoru, takže pokud teď nějaký zápas ještě dostanu, je to pro mě příležitost ukázat vedení i trenérům, že můžu v bráně být. Každé utkání jsou pro mě cenné zkušenosti. Proti Spartě a v oslabené sestavě to bylo k nezaplacení. Vážím si toho. Jasně, že cítíte, že jste oslabení a hrajete proti týmu, který je v laufu. Já k tomu ale přistupoval jako v létě, když si jdu zachytat inline proti Prague Rats, kteří jsou neporazitelní. To si jde člověk jen zachytat a zabojovat.

Mrzelo vás, že jste si letos za Zlín moc nezachytal?

Po minulé sezoně jsem měl nějaké očekávání, ale chápu, že jsme bohužel v situaci, že jsme bojovali o záchranu. Hierarchie je daná, bral jsem to. Celou sezonu jsem trénoval, připravoval se a fandil klukům, abychom se udrželi. Bohužel to nevyšlo. Věřil jsem, že se dřív nebo později do brány dostanu. Chytat jsem chtěl, člověk nechce jen trénovat, ale i hrát zápasy. Trošku mě to mrzelo, ale jsem rád, že teď dostanu šanci se ukázat.

Co říkáte na podporu fanoušků, kteří za vámi stojí až do konce letošního ročníku?

Jsou úžasní. Byli i v Mladé Boleslavi, po zápase na nás počkali u autobusu a řekli nám povzbudivá slova. Odjakživa, co jsem se dostal do áčka, tak jsem říkal, že fanoušky máme výborné. I já osobně cítím jejich podporu. Po utkání na mě čekají a chtějí si povykládat. Povzbuzovali nás celou sezonu a věřím, že i v té nadcházející nám pomůžou.

Jak to s vámi bude příští rok? Zůstanete ve Zlíně?

Mám smlouvu, ale vůbec nevím, jak to bude. Jestli mě tady budou chtít. Uvidím, co mi řeknou. Užívám si těchto dní, které mám, jestli nějaké zápasy dostanu, půjdu si zachytat a užít si extraligu. Příští ok je za dlouho, to ještě neřeším.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY