čtvrtek 17. února 2022 | Zlin Press - Roman Ordelt

Střelec vítězného gólu Gazda: Za výhru jsme rádi hlavně kvůli divákům, kteří vytvořili skvělou atmosféru

Pět vteřin před koncem zápasu napřáhl na modré čáře a z voleje poslal puk pod břevno. Obránce Daniela Gazdu pak zasypali šťastní spoluhráči, díky jeho trefě Berani porazili Kladno 3:2 a dál drží šanci na záchranu. Byť už hodně titěrnou. „Jsme za výhru moc rádi hlavně proto, že jsme mohli aspoň udělat radost lidem, kteří dnes na hokej přišli a vytvořili skvělou atmosféru,“ řekl Gazda.

Na Kladno i po výhře ztrácíte čtrnáct bodů a do konce základní části zbývá sedm kol. Jak moc věříte, že soupeře ještě stáhnete?

Abych řekl pravdu, na tabulku jsem se díval naposledy v prosinci. Není to příjemné, zasahuje to i do osobního života. Snažím se na to doma vůbec nemyslet, protože je to ubíjející.

Váš rozhodující gól padl tak, jak jste si to předtím s trenérem a spoluhráči namalovali?

Chtěl jsem dát gól a povedlo se. (směje se) Je to možná blbé tak říct, ale šel jsem na led s tím, že to půjde na mě. Těšil jsem se na to, ikdyž je to pro mě těžké. Zažívám nejlepší sezonu, padá mi to tam, ale pořád je to týmový sport. Další věc je, že když dal dneska góla Suhy, který ho nedal snad sto zápasů, tak jsem si řekl, že to tam musím dokřápat taky. (opět se směje)

Jak moc nám pomohla nedisciplinovanost kladenského kapitána Tomáše Plekance, díky němuž jste v závěru hráli přesilovku 5 na 3?

Pomohl nám tak, že máme tři body. Kdybychom hráli normální přesilovku, možná by byla jedna šance, ale teď bylo víc místa. Stál jsem při střele skoro v mezikruží a stačilo to dobře trefit, abych nepromáchl nebo neskočil puk. Přesilovku v takové situaci jsem ještě nezažil. Abych řekl pravdu, moc zápasů jsem nedohrával takto na ledě, jsou to pro mě nové momenty. Bohužel těžké.

Dnes to byla pořádná dřina, že?

Byl to bruslivý a bojovný zápas. Jsme rádi, že jsme ho zvládli. Ve druhé třetině jsme byli frustrovaní z toho, že nám nešly přesilovky. Soupeř nám dokonce ujel dva na jednoho. Ale přestáli jsme to, nezlomilo nás to jako v jiných zápasech. Přiklonilo se k nám i štěstí, je to bohužel pozdě, ale jsme rádi, že když přišli lidi, mohli jsme jim aspoň udělat radost.

Atmosféra byla výborná, souhlasíte?

Jo, kotel byl fantastický. Jsem rád, že jsme to zvládli. Pro lidi je to aspoň nějaká odměna za to, že nás podporují v této těžké situaci. Máme teď šňůru domácích vítězství, snad z toho mají radost.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY