neděle 06. února 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Byl to očistec, mluvil kapitán Pavel Kubiš o trápení v Hradci Králové

Do Hradce Králové přijeli hokejisté PSG Berani Zlín s letos rekordní šňůrou čtyř bodových zápasů v řadě, navázat na předešlé výkony však Zlínští ani zdaleka nedokázali. Na ledě druhého týmu extraligové tabulky hráli druhé housle, kdy padli 0:4 poté, co na branku soupeře vystřelili za celý zápas pouze sedmkrát. Berani tak výrazně přepsali dosavadní negativní rekord historie samostatné české extraligy.

Berani prohrávali po první třetině 2:0, se soupeřem se ale drželi alespoň střelecky - 9:6 pro domácí. Pak ovšem přišel neuvěřitelný útlum. Ve druhé části Zlín ohrozil branku soupeře jednou, těsně před sirénou. "Už jsme po sobě řvali na střídačce, že se netlačíme do zakončení, ale vyplývá to ze hry. Od nás tam šance nejsou, Hradec nás přehrává, prezentuje se velkou aktivitou. Ještě ale máme před sebou třetinu, pořád je to hratelné," říkal v rozhovoru po druhé třetině pro Českou televizi kapitán PSG Pavel Kubiš, který stejně jako ke konci minulého duelu hrál na pozici obránce.

"Dnes to byl očistec. Hradec byl pořád u nás ve třetině, bylo to velmi náročné," dodal šestatřicetiletý forvard.

Náročná ale byla i třetí třetina. Tam pro změnu Berani branku gólmana Novotného neohrozili vůbec a po dalších dvou inkasovaných gólech prohráli o čtyři trefy. 36 zákroků si připsal Michal Kořének, letos brankář druholigového Hodonína, který byl narychlo povolán při absenci Libora Kašíka a Daniela Hufa.

"Že budu chytat jsem se dozvěděl ráno, když jsem přišel na rozbruslení. Jsem strašně moc rád za to, že jsem dostal šanci. Ovšem Hradec byl velmi dobrý tým, gratuluji jim k vítězství," řekl po utkání jednadvacetiletý brankář. A jelikož se hrálo téměř pořád u jeho branky, odpočinul si jedině o přestávce.

"Vůbec jsem se nenudil. Bylo jasné, že na nás nastoupí, bohužel z toho hned vstřelili dva góly. Využili své šance. Za stavu 2:0 jsem se snažil nastavit hlavu na to, že ještě pořád je to hratelné skóre, třetí gól nás ale pohřbil," věděl Michal Kořének.

Extraliga pro Zlín pokračuje ve středu, přijede Liberec. Berani se musejí dát dohromady zdravotně i psychicky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY