neděle 23. ledna 2022 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Naděje umírá poslední, oprášil známé přísloví gólman Daniel Huf

S posilami Valentinem Claireauxem a Pavlem Makarankem se vrhli hokejisté PSG Berani Zlín po dlouhé covidové pauze do zápasového tempa. Natěšení a nasazení sice žlutomodrým na ledě Dynama nechybělo, ovšem produktivita už ano. Právě v té soupeř předčil Berany a zvítězil 4:1. Druhá rána trefila svěřence Luboše Jenáčka při příchodu do šatny, kde se dozvěděli o triumfu Kladna nad Spartou, který stanovil ztrátu na barážovou pozici již na čtrnáct bodů. "Ale naděje umírá poslední," vyřkl otřepané přísloví gólman Daniel Huf, jenž se postavil do branky za nemocného Libora Kašíka. Připsal si 33 úspěšných zásahů.

Dane, jaký byl rozhodující faktor určující vítěze?
"Pardubice byly efektivnější v koncovce. My jsme zase dali jen jeden gól, na to se těžko vyhrává."

Dva góly dal Anthony Camara, který proti nám letos skóruje pravidelně. Je skutečně tak rozdílový hráč?
"Hrají to přes něj a stojí vždy na dobrém místě. Má dobré zakončení, ale obecně mají skvělý systém, který je v koncovce na něm."

Do týmu přišli další cizinci, jak složitá je komunikace pro brankáře během utkání?
"Pro mě osobně moc ne, zvládám řeči v pohodě. Ale ano, už se z nás stává takový mezinárodní tým. Ale kluci skvěle zapadli, teď jde jen o to začít pořádně hrát."

Ve Zlíně je celkem nezvyk mít tolik cizinců že...
"Kluci, kteří jsme Zlíňáci, tak to není tak, že by nás to rozhodilo. Naopak vítáme každého, kdo náš přijde pomoct a že se vůbec takoví najdou, co ten zájem pomoci udržet tady hokej na nejvyšší úrovni mají."

Po dnešku je to ale zase o dost těžší...
"Naděje umírá poslední, stále věříme, ještě máme dost zápasů. Musíme začít bodovat."

Přitom ještě nedávno byla ztráta pouze tři body a velká euforie po utkání na Kladně. Čím to, že odstup zase takto narostl?
"Je to těžké celkově. Většina z nás takové období zažívá poprvé, je to náročné na psychiku. Ale jak jsem říkal, ještě je dost zápasů, pořád věříme, že to můžeme otočit."

Je výsledek Kladna to první, co zjišťujete po konci utkání?
"Řešíme hlavně naši hru, pořád jsou zde věci, od kterých se musíme odrazit. Nejvíce nás trápí naše zápasy, druhotné je pak to, jak vypadá tabulka."
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY