úterý 28. prosince 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Chce to více přímočarosti, nabádá po Liberci útočník Darek Hejcman

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli ve 36. kole Tipsport extraligy na ledě Liberce 1:4, když nezvládli úvodních pětadvacet minut, po kterých prohrávali o tři branky. Za Berany sice snížil v 50. minutě Mallet, na drama to ale bylo málo. "Nechodíme do brány, netlačíme se tam, kam máme. Vymýšlíme hokej na úkor nějaké přímočarosti," pověděl po zápase útočník Darek Hejcman, jenž se na jediné trefě Zlína podílel asistencí. Extraliga pokračuje den před Silvestrem, kdy Berani doma hostí Karlovy Vary. Úvodní buly v 17:30 hodin.

Darku, jak byste zhodnotil utkání?
"Nebyl to nejlepší zápas. V první třetině jsme měli tři vyloučení a hned jsme se dostali pod tlak. To jsme sice zvládli, ale pak jsme dostali smolnou branku, což nás trochu složilo. Následně už se manko těžko dohánělo. Byly tam chyby, přečíslení jsme nezvládli... Do toho impotence v útoku."

První třetina venku se již vícekrát nevyvedla, čím to?
"Určitě to není cestou, na to se vymlouvat nebudeme, to by byl alibismus. Nechodíme do brány, netlačíme se tam, kam máme. Vymýšlíme hokej na úkor nějaké přímočarosti."

V sestavě chybělo pro zranění či nemoc mnoho hráčů, Michasenok, Mamčics, nehrál Honejsek a další. To je asi hodně znatelné, že?
"Samozřejmě, že když vypadnou tři hráči ze základní sestavy, tak to trochu naruší tým. Ale je tu plno dalších útočníků, kteří se mohou ukázat a nahradit je."

Následující dva zápasy máte za soupeře Karlovy Vary a Kladno. Jednoznačně zápasy, kde by se mělo bodovat, souhlasíte?
"Bude to těžké. Vary skvěle bruslí, hrají hodně dopředu. Věřím ale, že když ubráníme jejich protiútoky a budeme hrát zodpovědně dopředu, tlačit se do brány, tak můžeme uspět. Taky by to chtělo po delší době konečně zahrát nějaký zápas doma. No a Kladno, tam půjde o všechno. Musíme tam přijet bojovat a získat nějaké body, nejlépe tři. Jinak by nám zase utekli a to si nemůžeme dovolit. Tyto dva duely teď musíme zahrát nejlépe jak umíme."
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY