pondělí 08. listopadu 2021 | Vojtěch Gargulák

Šimon Frömel: Cítím se ve formě, výsledek s Kladnem hodně mrzí

Ani v důležitém souboji s kladenskými Rytíři nedokázali Berani prolomit výsledkové trápení a na domácí půdě prohráli 1:5. Přímo na ledě u toho byl i Šimon Frömel, osmnáctiletý talent, který jinak táhne zlínskou juniorku. Ten má za sebou tři zápasy ve třech dnech, v týdnu navíc odcestuje na sraz s mládežnickou reprezentací.

Osmnáctiletý talent má za sebou krušný víkend, v pátek nastupoval v dresu A-týmu do zápasu v Karlových Varech, v sobotu pak bojoval za juniorku v Litvínově a v neděli už vyjížděl na domácí led proti Kladnu. „Hrálo se mi dobře, po těch dvou zápasech jsem měl rozježděné nohy a cítil se ve formě. Tu se mi myslím podařilo do zápasu přenést, o to víc mě mrzí, že ten výsledek nebyl dobrý,“ lituje Frömel.



Ten si proti Rytířům odbyl svůj pátý start za áčko v této sezóně, tentokrát nastupoval ve čtvrté formaci s Matějem Seberou a Radkem Veselým. „Myslím, že se všemi spoluhráči si na ledě rozumíme, měli jsme spolu dva měsíce letní přípravy, za které jsme se stihli navzájem poznat. V zápasech se snažím využívat své silné stránky, především rychlost. Kluci to vědí a vždycky si najdeme cestu, aby si to sedlo a sehráli jsme se,“ říká mladý útočník.

V utkání s Kladnem si vyzkoušel také jak tvrdý občas seniorský hokej může být. Po zákroku jednoho ze soupeřů ve druhé třetině dlouho zůstával ležet na ledě, nakonec ale naražené koleno rozhýbal a zápas dohrál. “Dostával jsem puk ve středním pásmu, jeli jsme tři na tři a já jsem nahazoval Očkovi do středu. Jeden z jejich hráčů mě chtěl zastavit, já mu uhnul ale bohužel mi trefil koleno a jak jsem padal, tak mi v něm trochu škublo. Naštěstí to nebylo nic vážného, o přestávce jsem to rozjezdil a zápas v pohodě dohrál,“ ulevil si Frömel.



Jeho nabitý program ale zdaleka nekončí, už v pondělí totiž odjíždí na sraz s reprezentačním výběrem do devatenácti let, se kterým v následujícím týdnu odehraje tři přátelská utkání ve finském Vierumäki. “Moc se těším, ve Finsku jsem už byl se šestnáctkou i sedmnáctkou. Bude to další velká zkušenost, Finové hrají rychlý, bruslivý hokej, takže nás čekají těžké zápasy, které nás zase můžou hokejově posunout,“ těší se momentálně jedna z největších nadějí zlínského hokeje.