pondělí 04. října 2021 | Vojtěch Gargulák

Podali jsme výkon, na kterém se dá stavět, říká Zdeněk Okál

Po páteční přestávce se v neděli hokejisté zlínských Beranů představili na horké půdě mistrovského Třince. V roli papírového outsidera lídrovi tabulky dlouho vzdorovali a bojovali o cenné body. Ty sice ze Slezska nakonec nepřivezli, i po porážce 1:2 se ale na výkonu žlutomodrých dá najít řada pozitiv.

Berani na půdě Ocelářů sahali po bodech, soupeř navíc zápasu nedominovali ani herně.„Myslím, že jsme za soupeřem nezaostávali. Až na druhou třetinu, kdy jsme se občas dostávali pod tlak, jsme byli Třinci rovnocenným soupeřem,“ ocenil týmový výkon útočník Zdeněk Okál.

Ten rozjásal cestující fanoušky v 17. minutě, kdy po spolupráci s Lukášem Vopelkou poslal svůj tým do vedení. Poprvé v sezóně tak Berani vstřelili první branku zápasu.„Gól nás samozřejmě nakopl. Když jsme ve vedení, tak je to velká vzpruha pro sebevědomí, obzvlášť proti Třinci. Určitě nám to pomohlo, začali jsme víc bruslit, tlačit se do brány a odehráli jsme velice solidní první třetinu,“ pochvaloval si jediný zlínský střelec v utkání.

Bojovný výkon Ocelářů tak dal Beranům dobrý základ do dalších soubojů. „Třinec má jedny nejlepších hráčů v lize. My jsme dneska ubránili jejich přesilovky a do poslední minuty s nimi hráli vyrovnanou partii, takže se na tomto výkonu rozhodně dá do dalších zápasů stavět,“říká jednatřicetiletý útočník.

Vůbec poprvé se v Třinci ve zlínském dresu představili nováčci Adam Zbořil a Oscar Flynn, kteří nastupovali po boku Bedřicha Köhlera ve třetí útočné formaci. „Byl to pro ně první zápas, navíc to měli poměrně hektické. Kluci jsou v pohodě, do kabiny zapadli hned, takže myslím, že to s každým zápasem bude jenom lepší,“nepochybuje o svých nových spoluhráčích Okál.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY