neděle 26. září 2021 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Musíme si ze zápasu vzít to pozitivní, řekl po Kladnu brankář Daniel Huf

Poprvé v letošní extraligové sezoně se dostal do zlínské branky gólman Daniel Huf. V Chomutově, kde Kladno hraje své zápasy, se mu celkem zadařilo. Po jeho nástupu tým stáhl dvoubrankové manko a vytěžil bod za prohru v prodloužení. "Musíme si z toho vzít to pozitivní," řekl dvaadvacetiletý maskovaný muž.

Ten musel do branky na třetí třetinu, neboť Libor Kašík zůstal v šatně. "Po srážce s Peterem Trškou se něco stalo, motala se mu hlava, tak jsme jej vystřídali," objasnil napřed důvod asistent trenéra Martin Hamrlík.

Stav byl v tu dobu 2:0 pro domácí, přes celé hřiště však sledoval, jak jeho spoluhráči dokázali do 50. minuty srovnat stav. "Jít do branky za stavu, kdy se prohrává, samozřejmě příjemné není.  Věděl jsem, že je to situace, za které se poprvé letos dostanu do brány. Měl jsem teď období, kdy jsem na to čekal a sice jsem nevěděl, kdy to bude, ale věřil jsem, že jednou ano. Trénoval jsem, abych byl připravený. Jsem rád, že to pomohlo alespoň k tomu bodu," shrnul své pocity Huf.

Jedinou branku nakonec inkasoval až v prodloužení, kde Rytíři rozhodli o svém vítězství. "Prohra mrzí, ale měli bychom si z toho vzít pozitivní věci. Jsem rád alespoň za bod," potvrdil mladý brankář a ocenil spoluhráče. "Soupeř měl mnoho šancí, sehrávali to dobře, i Jágr tam měl pár možností. Kluci skvěle zvládli závěr a pak i oslabení v prodloužení, děkuju jim. Jak skákali do střel a tak," byl vděčný za pomoc zlínský odchovanec.

Berani zatím ze tří venkovních duelů vždy brali body, doma se jim ale nedaří. Dle Hufa to je však jen náhoda. "Nic bych za tím nehledal. Věřím, že se to otočí a budeme bodovat i doma. Když se dobře připravíme, máme šanci bojovat v každém zápase," věří Daniel Huf.

Zlínský tým již v úterý 28. září čeká duel v Olomouci, kterou v ofenzivě táhne David Krejčí. Duel začíná v 17:20 hodin. Fandit Beranům můžete buď přímo na stadionu, nebo u živého přenosu na sportovním programu ČT sport!
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY