pondělí 19. července 2021 | Vojtěch Jurák

Táborníci se na ledě potkali s juniory, trenéry těší spolupráce s dětmi

Druhý ročník klubových příměstských táborů je minulostí a Berani na něj budou vzpomínat jako na vydařený. V týdnu od 12. do 16. července se uskutečnil tábor ON-ICE, kterého se zúčastnilo čtyřicet dětí. Účastníci absolvovali pestrý program na ledě i na suchu a kromě trenérů se jim jeden den věnovali také junioři Šimon Frömel, Adam Burian a Jan Ramert.


Stejně jako na prvním táboře o týden dřív byl i tentokrát program zaměřený hlavně na pohyb. Děti si hravou formou zkoušely aktivity, které je měly pohybově rozvíjet, zahrály si řadu her a okusily různé sporty. Každý den přitom trávili dopoledne v prostorách zimního stadionu.

„Kluků a holek jsme měli hodně, a tak jsme je pro dopolední program rozdělili na dvě skupiny – na starší a mladší. Jedna skupina byla na ledě, druhá v tělocvičně na PSG aréně a pak se prohodily. Po obědě v restauraci na zimním stadionu jsme se přesouvali autobusem do sportovního areálu na Mladcové,“ přibližuje Ondřej Veselý, jeden z vedoucích.

„Pro zpestření programu jsme ve středu vyrazili odpoledne pěšky přes město a se zastávkou na zmrzlinu do zábavního parku Galaxie, kde si děti užily zbytek táborového dne. A v pátek zase do Vertikonu na lezeckou stěnu,“ popisuje zlínský trenér.

S vedením obou táborů pomáhali také mladí zlínští trenéři Robert Sedláček a Jiří Posešva, kteří ještě nedávno sami oblékali mládežnický dres Beranů. Byla to pro ně zajímavá příležitost poznat a především vyzkoušet si práci s dětmi.

V pátek na závěr tábora se uskutečnil na ledě soutěžní den. Do rolí kapitánů týmů se zapojili talentovaní junioři Šimon Frömel, Adam Burian a Jan Ramert, s nimiž si holky a kluci mohli nejen zahrát hokej, ale třeba se i vyfotit.

„Nám trenérům se tábor líbil, s dětmi byla bezproblémová spolupráce. Někteří zkušenější táborníci šli příkladem těm mladším a snažili se je provádět různými činnostmi,“ těší trenéra Veselého.

Vedení mladých Beranů děkuje všem, kteří se na fungování ON-ICE tábora podíleli, jmenovitě klubu Mladcová, zábavnímu parku Galaxie, lezeckému centru Vertikon-Singing Rock a restauraci na zimním stadionu. Poděkování patří také partnerům zlínské mládeže – společnostem Wastex, TOPNATUR, Capri-Sun a Pekárně u Jahodů – za zajištění občerstvení.