pondělí 18. března 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

K postupu chyběl kousek štěstíčka, řekl po vyřazení Libor Kašík

V rozhodující bitvě s Bruslaři z Mladé Boleslavi pochytal celkem 22 střel. I když lovil třikrát kotouč ze své sítě patřil k nejlepším hráčům celé série předkola Generali play off Tipsport extraligy. Brankář Libor Kašík měl velkou zásluhu na postupu týmu PSG Berani Zlín do vyřazovacích bojů. Po neúspěšném začátku sezony v ruském Chabarovsku a Kometě, si spravil chuť v mateřském klubu. „Chtěli jsme jít dále, postup byl blízko a odehráli jsme celou sérii skvěle. Hráli jsme výborně a chyběl nám kousek štěstíčka, abychom se radovali my,“ řekl Kašík po vypadnutí se Středočechy.

Pátý rozhodující zápas byl opět tuhým bojem na obou stranách. Berani šli v první třetině do vedení, ale Mladá Boleslav poté otočila zápas a urvala vyrovnanou sérii pro sebe. „Těžko se mi to hodnotí bezprostředně po utkání. Až do poslední chvíle jsme trápili klub, které měl vyšší ambice než my. Jsem zvědavý, jak se jim bude dařit ve čtvrtfinále proti Liberci. K postupu chyběl nám kousek štěstíčka,“ pověděl šestadvacetiletý Libor Kašík.

Postupový gól vstřelil sváteční boleslavský střelec Ondřej Dlapa v polovině duelu po nahození kotouče od modré čáry. „Střelu jsem vůbec neviděl. Byl jsem na vrcholu brankoviště, abych zabral co nejvíce místa. Kotouč mě lízl přes loket a poté se už všichni radovali,“ popsal rozhodující okamžik předkola v útrobách boleslavské arény.

Svěřenci trenérské dvojice Robert Svoboda, Martin Hamrlík se krčili během únorové extraligové pauze na nepostupovém jedenáctém místě s pětibodovou ztrátou na Litvínov. Poté však přišla šňůra vítězných zápasů, posun na deváté místo po základní části a účast v play off. „Určitě nikoho neurazím, když řeknu, že to byla povedená sezona. Po zápase jsem teď zklamaný, ale dostali jsme do předkola, klukům děkuji za pomoc. Ve Zlíně se mně chytá skvěle,“ řekl Kašík, který ve Zlíně podepsal smlouvu až do dubna 2021.

Kašík návratem do Zlína po nevydařených angažmá v ruské KHL a mistrovské Kometě opět ožil a byl základním pilířem na cestě Beranů do play off.  „Už jsem to jednou řekl, konečně jsem se uzdravil a netrápilo mě zranění. Přišla úleva minimálně v tom, že při každém zákroku nejdu do bolesti, což bylo klíčové. Hodně pomohl návrat do Zlína, kde jsem doma,“ uzavřel gólman Libor Kašík.



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY