čtvrtek 14. března 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Rozhodlo, že jsme neproměnili tutové šance, řekl Tomáš Fořt

Dřeli po celý zápas, jenže nakonec jim třetí zápas série předkola play off nevyšel. Hokejisté PSG Berani Zlín doma podlehli Mladé Boleslavi 1:2 a v sérii prohrávají stejným výsledkem. "Je to škoda, kdybychom proměnili tutové šance, které jsme si vypracovali, mohli jsme vyhrát," řekl střelec jediné branky domácích Tomáš Fořt.

- Mohl jste ve třetí třetině přidat i druhou trefu, která by třeba zápas rozhodla, že?
"Na to se těžko odpovídá, když řeknu cokoliv, bude to znít, že se vymlouvám. Proměnit jsem to měl, byly tam nějaké aspekty, gólman to chytil, tím bych to uzavřel."

- Hrála Mladá Boleslav jinak než v minulém utkání?
"Jsou velice bruslivý mančaft a fyzicky zdatní jsou všichni, Je to s nimi těžké, ať hrají jakýkoliv systém. Dobře bránili po celý zápas. Ale i tak jsme měli proměnit šance, které jsme si vypracovali. Dneska nám pomohli i naši fanoušci, kteří byli slyšet po celý zápas. Přišlo jich více než chodilo v základní části, děkujeme jim za podporu."

- Co se dá čekat od pátečního střetnutí?
"Oba týmy už přesně vědí, co od sebe čekat. Asi bude třeba se trošku zklidnit. Když využijeme gólové příležitosti, tak je tam velká šance, že uspějeme. Z mého pohledu je velmi reálné, že když zítra vyhrajeme, můžeme urvat i pátý zápas."

- Sestavu přitom hodně lepíte, jak se dá. Je to poznat?
"Co k nám přišli hráči odjinud, tak nahradili kluky, kteří nám chybějí. Jsou na výborné úrovni. Všichni říkají, že jsou z první ligy, ale v ní hraje tolik výborných hokejistů, co by mohli hrát extraligu. A v ní je zase dost hokejistů, co by horko těžko mohli hrát první ligu."


Útočník Zlína Tomáš Fořt v souboji u mantinelu s Martinem Látalem. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY