čtvrtek 04. října 2018 | Redakce - marketing Foto: Pavel Paprskář

Nejstarší hokejista klubu slaví 90 let

Bývalý hokejista pan Svatopluk Klinkovský, který v padesátých letech reprezentoval DSO Spartak Gottwaldov, oslavil 2. řijna 2018 výrazné jubileum - 90 let. K tomuto významnému jubileu mu byli popřát současní i bývalí hráči společně s vedením klubu.

Pan Klinkovský svou kariéru začal v poválečných letech za dorost SK Baťa a následně pokračoval v týmu Sokol Svit Gottwaldov. V roce 1952 byl jakožto zaměstnanec ZPS přeřazen do Spartaku Gottwaldov, který vznikl sloučením SK Prštné (předchůdce současného klubu) a SK Letná. V dresu Svitu odehrál mj. dva zápasy proti LTC Praha a Vítkovicím. V dresu účastníka krajského přeboru Spartaku (již na ploše dnešního ZS) hrál ve vítězném utkání proti kompletnímu týmu Sparty Praha, který skončil 7:6. Mezi hráči Spartak Praha Sokolovo působily legendy českého  hokeje, jako je Zábrodský, Roziňák, Konopásek, Gut a další.

Kapitán týmu PSG Berani Zlín Tomáš Žižka a generální manažer Martin Hosták mu předali na památku výroční dres připomínající výročí 90 let hokeje ve Zlíně. Dalšími gratulanty byly dvě zlínské legendy rozdílných generací. Bohumil Kožela, jehož dres bude zítra vyvěšen pod střechu Zimního stadionu Luďka Čajky, byl mladším spoluhráčem pana Klinkovského v padesátých letech. Dalšími gratulanty byli Petr Čajánek, kapitán posledních mistrů ČR ve žlutomodrém a fotograf - historik zlínského hokeje Pavel Paprskář, který tuto akci zorganizoval. 

© Pavel Paprskář
© Pavel Paprskář
© Pavel Paprskář