pátek 23. února 2018 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Tomáš Žižka po Soči: Zápas splnil účel, ale mohli jsme dát nějaké góly

Hokejisté Aukro Berani Zlín necelý týden před restartem Tipsport extraligy, kde po olympijské pauze zbývají odehrát do závěru základní části pouhá tři kola, sehráli přípravné utkání s kvalitním mužstvem Kontinentální hokejové ligy HK Soči. Zlínští si vytvořili slušný počet gólových šancí, jejich nevyužití však nakonec znamenalo konečný výsledek 0:5 ve prospěch ruského celku.

Letos již jistý účastník play off o Gagarinův pohár se dostal do vedení hned ve dvacáté vteřině, a jak se později ukázalo, byla tato branka vítězná. Zlín z množství šancí žádnou branku nevytěžil. "Kvalita byla na straně soupeře znatelná, my jsme možná nastoupili až s přílišným respektem. Nevěděli jsme, co očekávat. Soči určitě ukázalo svou sílu a zaslouženě vyhrálo, my jsme si ale své šance rovněž vytvořili. V těch nás však vychytal buď gólman nebo jsme je zazdili jinak. Určitě ale zápas splnil svůj účel," pověděl Tomáš Žižka, obránce Aukro Berani Zlín.

I přes výsledek byl s výkonem na ledě haly Polárky ve Frýdku-Místku spokojen hlavní kouč Robert Svoboda. "Měli jsme dost šancí, i když produktivita byla nulová. Byl to těžký soupeř, který potvrdil kvalitu jak rychlostně, tak i technicky. Myslím si, že výsledek mohl vypadat lépe, měli jsme dost možností vstřelit nějakou branku, nicméně když budeme optimističtější, doufejme, že jsme si góly nechali na extraligu," pověděl Svoboda.

Berany aktuálně čeká závěr základní části, kdy se ve středu představí na ledě Sparty, v pátek přivítají doma Chomutov a na závěr se hraje v neděli v Plzni. Zlín je před restartem extraligy o bod šestý. "Máme to rozehrané dobře, ale teď půjde dost vidět, že byla měsíční pauza. Týmy budou nerozehrané a půjde o to, kdo toho využije. Bude se hrát určitě velmi silově," nastínil svůj pohled Tomáš Žižka.
Zkušený obránce Aukro Berani Zlín Tomáš Žižka během přípravného zápase se Soči, vlevo útočník ruského celku Artěm Tomilin. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT