neděle 13. srpna 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Filip Chytil se ukázal proti Kometě a hlásí: Potřebuji zesílit a nabrat svalovou hmotu

Po trénincích na nováčkovském kempu v New Yorku a zápasech s reprezentační dvacítkou Filip Chytil ve čtvrtek na domácím ledě proti Kometě letos premiérově oblékl dres Zlína. Jeho vysoké tréninkové tempo v posledních týdnech bylo vidět, zlínský expres nejednou prolétl obranou soupeře, ale v síti skončila pouze jedna střela.

Zlínský expres se ukázal už na úvod duelu, kdy hned ve dvacáté vteřině zaznamenal branku. "Byla to zásluha kluků, získali jsme pásmo a dostal jsem puk na ránu z první," popisoval Chytil, který poté snad třikrát pláchl obraně Komety. "Utkání jsem si užíval, hráli jsme doma a měl jsem mnoho energie. Musím však vypilovat zakončení, protože jsem mohl dát více gólů. Zase je pravda, že byl špatný led a já jsem nemohl dělat blafáky," řekl sedmnáctiletý forvard.

Protože Berani už gól nevstřelili, padli s Brnem 1:2 po nájezdech. Každopádně důvod, proč Chytil byl na ledě tak vidět, je jasný. "Byl to pro mě letos už devátý zápas. Pět jich bylo na kempu v New Yorku a tři s reprezentační dvacítkou. Každopádně teď už jsem asi dva týdny nehrál, moc jsem se těšil," pověděl mladý útočník, který už odložil košík.

Chytil, který ve čtvrtek hrál v elitní formaci, samozřejmě sní ,co nejdříve se dostat do NHL. "Potřebuji zesílit a nabrat svalovou hmotu. Když jsme byli na nováčkovském kempu, ukazovali nám celé Madison Square Garden a okolí, chtěli nás namotivovat. Samozřejmě si chci za New York zahrát co nejdřív," pověděl Chytil.

Jestli bude i v letošní sezoně ve Zlíně, to není jisté, hráčem Beranů už není. "V září poletím na kemp a pak se rozhodne, co bude. Buď půjdu do AHL, juniorky nebo sem," vysvětloval sedmnáctiletý hokejista. Ten se připravoval přes léto individuálně. "Brácha je kondiční trenér, takže jsem makal s ním. Jinak jsem to měl těžké, dost času jsem strávil v letadle," uzavřel Chytil.


Rozehraný útočník Filip Chytil se ukázal v dresu týmu Aukro Berani Zlín v přípravném zápase s Kometou. Na snímku má v držení kotouč před Janem Süssem. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY