pátek 02. prosince 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Libor Kašík: Tři body jsou bomba, parádně jsme to odmakali

Vychytal druhou nulu v letošní sezoně a po zápase se mu obrovsky ulevilo. Brankář Libor Kašík si po výhře 1:0 nad Karlovými Vary užil děkovačku s fanoušky po dlouhých osmi porážkách v řadě. "Tři body jsou bomba. Dnes jsme to parádně odmakali a měli i kousek štěstí," oddychl si Kašík.

- Tříbodová výhra je pro vás nesmírně důležitá, že?
"Su strašně rád. Po tolika zápasech, kdy jsme měli tolik smůly... Dnes to bylo vyrovnané utkání, šance byly na obou stranách. Kluci ale neskutečně bojovali a měli jsme hodně zblokovaných střel. Jsem z toho nadšený."

- Karlovy Vary jsou sice poslední, ale herně vůbec nepůsobily špatným dojmem, souhlasíte?
"Já jsem s tím počítal. Už když jsme hráli u nich, byli výborní. Nevím, jak můžou být dole, když hrají takhle. Silový hokej, jsou důrazní a neuvěřitelně rychlí, navíc si i v té rychlosti dokáží tvořit příležitosti."

- Ve druhé třetině jste v jednu chvíli čelil obrovskému závaru, vybavíte si tu situaci?
"Měl jsem tam i štěstí, že jsem to počapal a soupeř neprotlačil puk do sítě na moji dlouhou nohu. Potom tam byla podobná šance, jako ta, ze které dal Buky gól. Rozdíl byl v tom, že oni to nedali, my ano a proto máme tři body."

- Z týmu bylo cítit, jak obrovsky dře a chce nepříznivou sérii zlomit...
"Bojovnost tam byla i předtím, ale měli jsme taky smůlu. Dnes tam kluci opravdu padali po hubě. Mám pro ně jen slova chvály. Hokejovost určitě přijde."

Brankář Libor Kašík během zápasu s Karlovými Vary.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY