úterý 28. června 2016 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník Michal Gago: Dám vše do toho, abych si zahrál v extralize

Ještě ani nedoslavil nedělní republikový titul v inline hokeji a už dřel během pondělního dopoledne v posilovně. Osmnáctiletý forward Michal Gago (narozen 11. listopadu 1997) se s extraligovým týmem mužů PSG Zlín připravuje na nadcházející sezonu, kde by měl válet v partě kapitána Ondřeje Veselého.

Letní příprava se blíží ke konci, pod vedením kondičního kouče Patrika Hrubého Berani absolvují poslední týden. „Je to změna oproti juniorce, to je jasné. Zde je to navíc okořeněné o kondičního trenéra, hodně se mnou pracuje rovněž pan Hamrlík. Pracujeme více do dynamiky, moc se neběhá. Za hodinu je hotovo,“ popisuje přípravu Gago.

V pondělí 18. července se jde pak na led, kde bude tento mladý hráč bojovat o místo v sestavě. „Rozhodne se na ledě, jsem odhodlán dát vše do toho, abych si extraligu zahrál. Byla by to velká pocta hrát za svůj rodný klub nejvyšší soutěž,“ povídá mládežnický reprezentant.

„Hodně se těším také na tréninky, v týmu je mnoho zkušených a dobrých hráčů, od kterých se mohu hodně věcí naučit,“ uvědomuje si vítěz kanadského bodování zlínské juniorky v uplynulé sezoně, kde nasbíral za 41 utkání 34 kanadských bodů za 13 branek a 21 asistencí. V play off se pak prosadil v každém ze tří utkání. Druhým v bodování byl Jiří Karafiát, jenž by měl s Gagem tvořit čtvrtou lajnu. „Vždy jsme si spolu sedli. Když to tak půjde dál, týmu určitě nějak pomůžeme,“ myslí si Gago.

A pokud se dokáže v souboru Rostislava Vlacha prosadit, nejvíce se bude těšit na zápas na Hané. „Vím, že naši fanoušci dokáží vytvořit parádní atmosféru a do Olomouce jezdí ve velkém počtu, moc se na to těším,“ usmívá se hráč, jenž bude nosit číslo 97. „To je podle roku narození,“ osvětluje Gago.

Jak už bylo napsáno v úvodu, Michal Gago se stal ve zlínském dresu novopečeným juniorským mistrem republiky v inline hokeji. „Měli jsme dobrý tým, cíl byl jasně titul. To se nám nakonec povedlo. Dva a půl zápasu jsme vyhráli rozdílem třídy, potíže nastaly až ve druhém poločase finále. Soupeř začal prohazovat lajny a vyrovnal, naštěstí jsme si ale vedení vzali zpět,“ popisoval Gago, jenž společně s Nicolasem Werbikem tvořil nejúdernější lajnu finálového turnaje. Michalovi došla také pozvánka na juniorské mistrovství světa, kde nakonec Češi slavili zlato. „To jsem ale odmítl, abych se mohl zde připravovat s extraligovým týmem mužů  na novou sezonu,“ doplnil.

O víkendu zároveň proběhl draft NHL, kde se s trochou štěstí mohl i Michal Gago prosadit. Nakonec to ale nevyšlo. „Samozřejmě je sen každého kluka být draftován nějakým týmem NHL, ale co už. Moc jsem s tím nepočítal, takže zklamání moc velké není. Nebrání mě to v tom, abych se do nejlepší ligy světa probojoval svými dobrými výkony,“ pousmál se na závěr.

Michal Gago v loňské sezoně válel za zlínské juniory. Na snímku je v souboji s chomutovským hráčem