neděle 21. února 2016 | Zlin Press - Roman Ordelt

Nováček na brankovišti Petr Zavadil: První start bych vyměnil za tři body

V prvním extraligovém zápase neinkasoval ani jednu branku, ale na výhru to nestačilo. Brankář Petr Zavadil totiž naskočil do brány týmu PSG Zlín po první třetině duelu s Karlovými Vary, kterou Berani prohráli 1:4. Pátý gól pak dostali do prázdné branky a překvapivě prohráli 3:5. "První start bych vyměnil za tři body. Ty by byly lepší," přiznal Zavadil.

- Nebyla to jednoduchá premiéra v extralize, že?
"Určitě nebyla, ale už jsme neměli za stavu 1:4 co ztratit. Z tohoto pohledu to pro mě mohlo být lepší. Snažil jsem si to co nejvíc užít a koncentrovat se do konce zápasu. Hned na úvod jejich hráč střílel od modré čáry, stálo při mně štěstí, protože z toho byla tyčka. Puk se odrazil zpátky ke mně, hokejkou jsem ho odrazil do hry. Spoluhráči mi pomohli."

- Co bylo špatně v první třetině?
"Vary nastoupily výborně, my jsme navíc udělali spoustu chyb v obranném pásmu, které soupeř dokázal potrestat."

- Co říkal trenér Vlach v kabině o první přestávce?
"Samozřejmě bylo dusno. Řekli jsme si něco k chybám, které jsme udělali. Hlavně jsme chtěli do druhé třetiny nastoupit jinak, počkat si na šance. Věřili jsme, že nám to tam napadá. Vary už se pak jen bránily a my měli tlak. Škoda, že z toho nebyl čtvrtý gól."

- A jak jste se dozvěděl, že půjdete do brány?
"Jednoduše. Trenér chtěl dát týmu impuls, tak přišel s tím, že Kaša půjdu dolů a já na led. Ze začátku jsem si říkal, že to může být těžké, přece jen šlo o první minuty v extralize. Ale na nervozitu nebyl čas. Musím poděkovat spoluhráčům, Vary neměly žádnou větší šanci."

- Teď už to vypadá, že přímý postup do čtvrtfinále je nereálný, souhlasíte?
"Ještě je dost bodů ve hře, jsem skálopevně přesvědčený, že to zvládneme. Ale máme za sebou spoustu zápasů, síly ubývají. Není jednoduché hrát pořád stejně. Chceme pořád vyhrávat, ale dá se očekávat, že nějaké zápasy můžeme ztratit. Je jedno jestli s Karlovými Vary, Libercem nebo kýmkoliv jiným."

- Kvůli zranění obvyklé dvojky Tomáše Štůraly jste se z pozice brankáře druholigového Hodonína posunul na střídačku extraligového mužstva, co jste na to říkal?
"Byl jsem hlavně rád, že tady můžu být s klukama a trénovat s nimi. Snažil jsem se makat naplno, abych byl v případě potřeby připravený."

- Byla to velká změna oproti zápasům v Hodoníně?
"Druhá liga je úplně jiná, je v ní daleko víc gólových šancí. V extralize se hraje hodně takticky. Teď nám ve čtvrtek s Hodonínem začíná play off, podle všeho bych měl chytat. Naštěstí to vychází dobře, zápasy se nekryjí s extraligou."

Gólman PSG Zlín Petr Zavadil při zákroku po střele Rudolfa Huny v utkání s Karlovými Vary.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY