středa 18. listopadu 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč (ror)

Útočník Martin Cibák: Po špatném začátku bojujeme, hlavně neděláme tolik chyb

Letní posila Beranů Martin Cibák v úterním utkání poprvé nastoupil ve zlínském dresu na olomouckém ledě, odkud do Zlína přišel. "Věděl jsem, co čekat. Už jsem dost zkušený na to, abych byl přemotivovaný," pověděl po utkání, které nakonec dopadlo výhrou 3:2 pro Hanáky. Zároveň potvrdil zvedající se formu zlínského celku, který se po reprezentační pauze odlepil ode dna tabulky.

"Věděl jsem, že musíme od soupeře čekat aktivní začátek a musíme první třetinu přežít. Vím, že kluci z Olomouce bývají namotivovaní a podle toho to taky vypadá," řekl pětatřicetiletý forvard. Ovšem ačkoliv to čekal, nepovedlo se tomu zabránit, neboť již v 6. minutě vedla Mora o dva góly. "Bohužel se to tak seběhlo a bylo to. Potom se od toho odvíjel celý zápas a ačkoliv jsme se srovnáním krásně vrátili do zápasu, vlastní chybou jsme jej opět ztratili," litoval Cibák.

Zlínští měli v průběhu druhé třetiny téměř v kuse šest minut přesilovky, leč branka ne a ne padnout. "To mě mrzí nejvíc. Soupeř musel a už byl unavený, ale my jsme nebyli toho schopni využít. Ve třetí třetině už to byl vabank typu, kdo dá gól, vyhraje. A taky se tak stalo, ale v náš neprospěch," pověděl rodák z Liptovského Mikuláša.

Celkem vyrovnaný zápas rozhodlo pár chyb žlutomodré defenzívy. "Soupeř má doma moc energie před takovou kulisou, ovšem my jsme ji tentokrát díky našim fandům měli rovněž podobnou. Rozdíl byl v maličkostech, navíc jsme udělali pár chyb," hodnotil důvod porážky Cibák. Pro slovenského útočníka to měl být specifický duel, ale ho bral jako běžný zápas. "Už jsem dost zkušený, abych byl na toto nějak zvláště namotivovaný," dodal.

Po reprezentační pauze se tým vedený Rostislavem Vlachem odlepil ode dna tabulky a vyhrál třikrát za sebou, nicméně tuto šňůru zastavil až u Kohoutů. "Bojujeme po katastrofálním začátku a už je to lepší. Zhruba od utkání v Plzni, kdy jsme si popovídali, je herní projev lepší, neděláme tolik chyb a hrajeme vyrovnaná utkání. Problém je v naší koncovce," shrnul Cibák.

Pravdou je, že celku pomohly i posily během reprezentační přestávky, kdy Adam Havlík proměnil nájezd v Boleslavi, Roberts Bukarts dvěma góly rozhodl o výhře nad Chomutovem a Jan Maruna vystřelil tři body v Pardubicích. Stejný hráč skóroval i v úterním duelu. "To byl pro nás potřebný impuls a ukazuje se to jako užitečné. Kluci dali góly, zvedlo to psychiku a pomohlo i k bodům," dodal Cibák.

Martin Cibák v zápase na ledě Olomouce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY