pondělí 27. července 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Slovenská posila Martin Cibák: Já mluvím často, pokouším se hráče hlavně motivovat

Hokejisté PSG Zlín premiérově vstoupili na zmrzlou vodu, a to včetně asi nejzkušenější posily do nové sezony - s pětatřicetiletým útočníkem Martinem Cibákem. Právě on má být tím, jenž by měl pomoci důstojně zacelit mezeru po rekordmanu Leškovi a kapitánu Čajánkovi. "S nimi se nemohu srovnávat. Ale budu se snažit udělat maximum proto, abych něco donesl do týmu. Já mluvím často, pokouším se hráče hlavně motivovat. Z těch mladých se snažím dostat maximum. Uvidíme, jak to půjde," pověděl hráč ze zkušenostmi z NHL, KHL, Švédska, slovenské reprezentace, vítěz Stanley Cupu, držitel bronzové medaile z MS juniorů a milovník squashe.

- Jak se vám líbí nový klub?
"Je tu super. Poprvé se připravuji na letní přípravě s celým týmem, tudíž zase něco nového. To jsem si užil a uvidíme, co mi to dá na ledě.

- Co říkáte na to, že se vám pasuje vůdčí role vůdce v týmu?
"Hlavně se s týmem musím ještě blíž seznámit. Zlín tu má své hráče, kteří tu hrají delší dobu, ale uvidíme, musím přesvědčit. Budu se snažit udělat maximum proto, abych něco donesl do týmu. Já mluvím často, pokouším se hráče hlavně motivovat. Z těch mladých se snažím dostat maximum. Uvidíme, jak to půjde."

- Jak zlínský tým berete výkonnostně?
"Jsou tu jak zkušení hráči, také je jich tu moc mladých, kteří jsou rychlí a šikovní. Dost zkušených beků, kteří mají dobrou rozehrávku, také je tu mladý brankář. Myslím, že i ti příchozí Slováci jsou zkušení, takže to může být dobrý mix. Jsem sám zvědav."

- Přišel jste vlastně po Leškovi a Čajánkovi, jak jste ty hráče bral?
"S nimi se srovnávat nemůžu. To jsou úplně jiné ikony pro tohle město a celou Českou republiku. Je to odlišné, ale sami uvidíte, co já sem přinesu. Byli to zkušení hráči, dával jsem si na ně pozor. Hlavně na buly. Člověk jim nesměl dávat moc prostoru, protože vždy to uměli využít. Byli to lídři, kteří rozhodovali zápasy. Vždy vymysleli něco nového."

- Co první trénink, v pohodě?
"Já jsem byl na ledě už párkrát, takže jsem to zažíval trochu lépe."

- Vy jste v závěru loňské sezóny byl zraněný, už je to v pořádku?
"Ano, dostal jsem zelenou už dávno."

- Kde jste strávil volno?
"Byl jsme na dovolené v Chorvatsku, také jsem musel být v Liptovském Mikuláši, kde mám moc práce s mládeží."


Hokejisté PSG Zlín poprvé v rámci letní přípravy vyjeli na led. Ve žlutém dresu Martin Cibák, za ním v černém Michal Stuchlík a v bílém Oldrich Kotvan