pátek 15. srpna 2014 | Zlin Press - Jakub Kudláč (ror)

Obránce Martin Matějíček po utkání s Nitrou: Dělali jsme mnoho chyb a soupeř je trestal

Mistři z PSG Zlín byli po včerejší výhře dobře naladění a ve druhém zápase na trenčínském turnaji vyzvali tým Nitry. Svěřenci bývalého zlínského trenéra Antonína Stavjani na úvod Rona Cupu remizovali se slovenskou dvacítkou 3:3. Berani v utkání dohnali dvoubrankové manko, srovnali stav, nicméně nakonec padli s finalistou slovenské extraligy 2:5. Poslední branka padla až po závěrečné siréně, ale rozhodčí ji překvapivě uznal. Obránce Martin Matějíček vstřelil první branku Zlína v 46. minutě utkání. "byl to gól s troškou štěstí. My jsme však dělali mnoho chyb a soupeř je trestal," řekl bezprostředně po utkání zanedlouho třiadvacetiletý bek.

- Co myslíte, že zapříčinilo prohru v zápase s finalistou slovenské extraligy z Nitry?
"Soupeř dobře bruslil, byli důrazní, zatímco my jsme dávali puky rychle od hokejky a dělali mnoho chyb. Nitra to zvládala trestat. A když jsme dokázali vyrovnat, soupeř nám zase odskočil. Dnešní zápas a náš výkon prostě nebyly ideální."

- Popiště gólovou situaci u vaší branky, kterou jste ve 46. minutě snížil na rozdíl jediného gólu?
"Byl to gól s trochou štěstí. Dostal se ke mně se puk a chtěl jsem stříleně nahrávat na Tomáše Fořta, ale touš se odrazil od jednoho ze soupeřů a skončil v brance."

- Poslední zápas s pořádající Duklou hrajete v Trenčíně až večer. Může vám vyhovovat pozdější začátek duelu?
"Myslím si, že to asi bude lepší. Čas okolo oběda není příliš ideální, protože někteří jsou zvyklí po jídle třeba spát. Ale má to i své výhody, například jsme dříve doma. Ale podmínky jsou pro obě mužstva stejné."

- Dnes jste na ledě vytvořil často dvojici s útočníkem Lukášem Novákem, se kterým jste vyhledávali vzájemné tvrdé osobní souboje u mantinelu. Co se mezi vámi stalo?
"Nitra hrála hodně agresivní hru, a s ním jsme na sebe párkrát narazili. Padlo tam pár sprostých slov, nějaká strkanice a rozhodčí to pak ohodnotil tresty na obou stranách."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY