sobota 23. listopadu 2013 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Radim Tesařík: Naše domácí zápasy proti Chomutovu a Hradci? Jako nebe a dudy

Zlínští hokejisté se prosadili proti urputné defenzivě královehradeckého Mountfieldu v pátečním zápase 23. extraligového kola pouze jednou. Svěřenci trenéra Petra Draisaitla přehustili střední pásmo a nepouštěli zlínské Berany do útočného pásma. Jediným hráčem Zlína, který překonal nepropustnou obranu Hradce a výborného brankáře Pavla Kantora byl obránce Radim Tesařík. Zkušený bek vstřelil jediný gól úřadujících vicemistrů v čase 41:59 minuty. „Brankář Kantor měl zakrytý výhled a příliš toho neviděl. Trenér o pauze říkal, ať všechno střílíme na branku, obránci se snaží prostřelil prvního hráče a útočníci dělají černou práci,“ pověděl devětatřicetiletý mazák ke své letošní třetí trefě.

Hokejové šachy na zlínském ledě rozhodly až samostatné nájezdy. Hradec dokázal v nastavení vyhrát již posedmé v řadě a potvrdil pozici nejlepšího extraligového mužstva na cizím ledě. Berani nakonec padli až v nájezdech a bodovali již v osmém zápase za sebou doma. Vlachova družina však nenavázala na gólové hody v předchozím zápase s Chomutovem. „Bylo to jako nebe a dudy. Věděli jsme, že Hradec Králové bude hrát hodně defenzivně. Připravovali jsme se na to, ale nepřipravili jsme se dobře. Nevytvořili jsme si skoro žádnou pořádnou šanci. Nakonec jsem rádi za remízu a bod, neboť Hradec hrál urputně dozadu,“ řekl zkušený bek, který zanedlouho odehraje tisící zápas v nejvyšší soutěži. Zatím má na svém kontě 989. zápasů v extralize.

Právě Tesařík měl velmi dobrou příležitost na konci druhé třetině, ale Kantor jeho střelu lapil do lapačky. „Položil jsem si hráče Hradce a vystřelil, ale trefil jsem pouze brankáře. Teď už vím, že jsem měl střílet nahoru,“ uvedl Radim Tesařík.


Obránce Zlína Radim Tesařík v souboji s útočníkem Moundfieldu Rudolfem Červeným.