pondělí 12. února 2018 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Michal Jordán hlásí z Pchjongčchangu: Cílem je bezesporu medaile!

Před pár dny odletěl na své první zimní olympijské hry, a to rovnou s hezkým snem a zároveň týmovým cílem, kterým je zisk medaile. Zlínský odchovanec Michal Jordán, aktuálně ve službách týmu KHL Amur Chabarovsk, je však rád už za samotnou účast v Jižní Koreji. "Měl jsem to za takový svůj letošní osobní cíl, který se mi povedl," řekl sedmadvacetiletý obránce. Hokejový olympijský turnaj startuje pro český tým ve čtvrtek 15. února duelem s pořádajícími Korejci.

Na mistrovství světa už byl třikrát, na turnaj pod pěti kruhy ale jede v životě poprvé. "Je to top událost, která je jednou za čtyři roky. Pro hráče je to výjimečná událost, jsem velmi natěšený. Měl jsem před sezonou takový cíl, sen, abych se sem dostal, a to se povedlo," pověděl Michal Jordán pro oficiální web zlínského hokeje

Jeho šanci na nominaci zvýšila mimo jiné neúčast hráčů z NHL. "Bez hráčů z NHL to bude jiné, ale neřekl bych, že kvalita utrpí. Po Evropě a v KHL je spousta kvalitních hráčů, bude to dobrý a vyrovnaný turnaj, více týmů bude mít šanci na úspěch," myslí si syn zlínského kustoda Aleše Jordána.

Že bude mít více týmů šanci na úspěch, toho jsou si čeští reprezentanti moc dobře vědomi. A proto vyhlásili útok na medaili, kterou naposledy získali Češi v Turíně v roce 2006, a to bronzovou. "Pokaždé, když se jede někam s reprezentací, cílem je medaile. S ničím jiným bychom asi ani neměli odjíždět. Když tam nejsou hráči z NHL, tak je největším favoritem Rusko (tým olympijských sportovců z Ruska, pozn. redaktora), ale šance na medaili pro nás tam určitě je," věří Jordán.

Letošní sezonu tráví v Chabarovsku, kde si ve 46 zápasech připsal bilanci 1 gól a 7 asistencí. V KHL je celkově druhou sezonu, loni přišel do Kazaně ze zámořské nižší soutěže. "Ruský život mi problém nedělá, je to sice trošku jiné, ale co jsem měl zatím šanci poznat Kazaň i Chabarovsk, tak jsou to hezká města. Letání je sice letos trochu složitější, ale už si zvykám. Sice jsem se zprvu obával, ale je to dobré," pověděl sedmadvacetiletý bek.

A pevně doufá, že si letos zahraje i play off Kontinentální hokejové ligy. "Máme dva zápasy do konce základní části a pořád bojujeme o play off. Bylo by to asi podruhé za deset let pro Chabarovsk, byl by to rozhodně velký úspěch, šanci máme," myslí si Jordán.

Michal samozřejmě na dálku sleduje i rodný Zlín. "Je to velmi příjemné překvapení, všichni je před sezonou odsuzovali a oni jsou teď šestí. Je tam hodně mladých kluků, kteří prošli Zlínem a mají k tomu klubu a městu vztah, což hraje v zápasech velkou roli. Hrají jeden za druhého, jsou výborná parta, snad to všechno dotáhnou do úspěšného konce," vzkazuje na Moravu závěrem Michal Jordán.

Kdy hrají Češi zápasy v základní skupině na 23. Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu?
Čtvrtek 15.února v 13:10 hodin: Česko - Korea
Sobota 17.února v 4:10 hodin: Česko - Kanada
Neděle 18. února v 8:40 hodin: Česko - Švýcarsko

Poznámka: zápasy vysílá Eurosport 2 a ČT sport.

FOTO: ČSLH - ALEŠ KRECL 

Michal Jordán v dresu Kazaně na ledě bratislavského Slovanu. FOTO: INTERNET