úterý 05. září 2017 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Kapitán Beranů Ondřej Veselý: Může být výhoda, že se nám nevěří

Kapitán hokejistů Aukro Berani Zlín Ondřej Veselý v devětatřiceti letech načne svou již jednadvacátou sezonu v extralize. Recept na jeho hokejovou dlouhověkost je jasný - plzeňské pivo. Zároveň ale kromě humoru zlínský kapitán mluvil rovněž o tom, jak by brankář Libor Kašík měl být základním stavebním kamenem pro úspěšný start do extraligové sezony.

- Ondřeji, máte před sebou jednadvacátou sezonu v nejvyšší soutěži. Víte, co se stane, když odehrajete všechny zápasy?  "Přeskočím Lešouna na třetím místě (smích). Ale moc to neřeším, číslovka tisíc byla pro mě hezká, další zápasy už jsou bonusy navíc. Nedívám se vůbec na konec sezony. Musím to brát zápas od zápasu."

- Co rozhodlo pro to, že pokračujete v kariéře? "Zdraví mi zatím přeje, chuť jsem taky měl. A když přišla i nabídka od vedení pokračovat, rád jsem ji přijal."

- Po skončení kariéry obránce Jiřího Marušáka jste nejstarším hráčem v kabině, jak to berete? "Je škoda, že se Jirka nedohodl na smlouvě. Mrzí mě to, protože nyní už v kabině není nikdo z mojí dřívější doby."

- Jak moc se hokej za těch jednadvacet let změnil? "Samozřejmě hodně. Musím se přizpůsobovat, dost se dnes brzdí, nedělají se obloučky. Dnes už se zastavuje a rozjíždí od znova. Všechno je rychlejší, dynamičtější, dřív se na střídání odehrála i minuta deset, dnes jen půl minuty. Navíc čím jsem starší, tím více musím myslet na regeneraci."

- Hodně lidí vás jako tým odepisuje, jak to vnímáte? "Sice nás odepisují, ale zatím to vypadá dobře. Uvidí se na ledě, jak se budeme prezentovat. Doufám, že se budeme držet ve hře o play off. Pro nás to může být výhoda, že nám někteří nevěří."

- Co udělat pro to, abyste na počtvrté nezaspali začátek sezony? "Musíme si na to dát pozor. Věřím tomu, že letos se to už nestane. Máme jednoho z nejlepších brankářů v lize, tak snad nám to na startu sezony pomůže. Káša už je zase o něco zkušenější, takže dost v něj budeme věřit."

- Jak se pod novými trenéry změnila letní příprava? "Jsou to mladí trenéři, byla tam jasná změna, dělali jsme modernější styly. Určitě to půjde vidět i v zápasech."

- Jaká je atmosféra v kabině, jak se tady líbí Lotyšům? "Atmosféra v kabině je dlouhodobě dobrá, všechny věci zůstaly stejné, jenom došli kluci z Lotyšska. Jsou dost slyšet, v tom mém koutku už i já pomalu umím pár slov."

- Nedávno byl s vámi generální manažer Martin Hosták i na tréninku, co vám říkal?  "Ano, byl s námi na ledě. Vesměs nám dával nějaké rady pro buly, ty jsou totiž našim dlouhodobým problémem."

- Ještě se závěrem zeptám, 1 105 zápasů je vysoké číslo, máte na to nějaký recept? "Samozřejmě, plzeňské pivo. Vždy po tréninku nebo po zápase si jedno dvě dám, to mě udržuje v kondici."


Kapitán hokejistů Aukro Berani Zlín Ondřej Veselý v přípravném zápase s Duklou Jihlava. FOTO: ZLIN PRESS - JIŘÍ ZAŇÁT