čtvrtek 09. května 2024 | Redakce

Vzniklo sdružení prvoligových klubů, členem představenstva je i Jan Pravda

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje. To je název nového hnutí, které vzniklo v uplynulých týdnech a jehož úlohou bude zastupovat zájmy klubů druhé nejvyšší soutěže. Aktuálně pod něj spadá 13 klubů včetně toho zlínského, náš generální manažer Jan Pravda byl rovněž zvolen jedním z členů představenstva valné hromady.

Zatímco Tipsport extraliga je již několik let řízena Asociací profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), 1. liga stále spadá pod Český svaz ledního hokeje (ČSLH). To by se do budoucna podle ředitele Sdružení Daniela Sadila měnit nemělo. "Chceme fungovat na společných základech s ČSLH. To znamená, že chceme být i nadále řízení hokejovým svazem a veškeré kroky proto budeme řešit právě s ČSLH," říká v rozhovoru pro hokej.cz.

Hlavními cíli nového sdružení bude sportovní, finanční a mediální rozvoj 1. ligy a také změna formátu baráže o postup do extraligy. "Komunikujeme s Martinem Loukotou a představenstvem APK LH, abychom našli nejlepší možnou cestu pro obě strany. Chceme, aby byl formát pro kluby první ligy motivující. Aby věděly, že když první ligu vyhrají, tak mají reálnou šanci postoupit do extraligy," říká Sadil.

Potvrzena byla rovněž změna titulárního partnera první ligy, společnost Chance v této roli po šesti letech končí. Nový titulární partner soutěže by měl být oznámen během nadcházejících měsíců.

Nově vzniklé Sdružení prvoligových klubů už zná také své vedení. Tvoří jej prezident Pavel Hinner z Poruby a čtyři členové představenstva valné hromady, mezi které patří také generální manažer Beranů Jan Pravda.