pátek 03. května 2024 | Adam Čuba

Mladí Berani bojovali za Českou republiku na Mistrovství světa do 18 let

Přímo ze zlínské juniorky vyrazili na Mistrovství světa do 18 let ve finském Vantaa reprezentovat Českou republiku útočníci našeho klubu Martin Vaculík a Jakub Heš, společně s nimi na turnaji startoval i zlínský rodák a odchovanec Adam Jecho. Cesta turnajem nakonec bohužel skončila pro Národní tým brzy, včera přišlo vyřazení ve čtvrtfinálovém derby se Slováky. Právě naši útočníci však zanechali ve Finsku pozitivní stopu.

Všichni zlínští odchovanci se představili ve všech českých zápasech, zatímco Jakub Heš s Martinem Vaculíkem navázali na klubovou spolupráci spojením ve čtvrté formaci, Adam Jecho se zařadil mezi české lídry a s bilancí 2+1 se stal nejproduktivnějším Čechem na turnaji, zároveň byl po vyřazení zvolen jako jedna ze tří hvězd českého výběru.

Heš ani Vaculík nakonec na bodový zisk nedosáhli, na ledě průměrně strávili shodně okolo deseti minut. Brankáře soupeře také několikrát prověřili střeleckými pokusy, Vaculík během turnaje pálil čtyřikrát, Heš dvakrát.

České reprezentaci každopádně představení ve Vantaa nevyšlo úplně podle představ, zapsali dvě výhry za skolení Švýcarska a po nájezdech Švédska, prohráli ale s Kanadou a Kazachstánem. Z druhé pozice ve skupině byl Česku přisouzen do čtvrtfinále rival ze Slovenska. Na toho naše reprezentace nevyzrála, padla 2:3 a na turnaji se rozloučila.

Děkujeme zlínským útočníkům za reprezentaci našeho klubu na mezinárodní scéně!